Pages

Subscribe:

SISTEM PANGKALAN DATA MURID

Sila KLIK http://apps2.moe.gov.my/sekolahmalaysia/index.php untuk mengisi maklumat pangkalan data murid. Tarikh akhir mengisi sistem pangkalan data murid ialah 24/Feb/2012. Harap maklum

29 comments:

  1. so damn slow shit website

    ReplyDelete
    Replies
    1. The worst system similar to the PBS. What a fool Ministry of Education Malaysia? Silly initiative making this and that which is inefficiency and troublesome for teachers to access.Bastard fellow who introduced this online kind of thing.

      Delete
  2. Web yang paling lembab,macam semut.

    ReplyDelete
  3. yeay stupid malaysian goverment wan ppl to do work but provides us with such lame website yeay wat stupid idea.lame server.small server woi u that stupid ka? 10k user n still using small server btich

    ReplyDelete
  4. as far as i know, this web only concerns teachers as the users. So, are u all teachers or what? what kind of students will you produce if you teachers use such harsh language? may be you should consider opting for other occupation..... Youths today!!!!

    ReplyDelete
  5. lambat dan lembab!

    ReplyDelete
  6. kena banyak bersabar, faham kita banyak
    lagi tugasan lain tapi inilah cabaran (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ryu, with all due respect, this is not a "cabaran" rather incorrect and poorly impleamented system made by substandard IT contractors. Even worse that there is no avenue to feedback the extremely poor performance of the system and request for improvements. If such a system were to bedeployed in an MNC, there will be serious penalties for the contractors. Time is precious, the last thing a teacher should be doing is waiting for a website.

      Delete
  7. pembaharuan...sabo jer ler
    tuk kemudahan kelak
    mmmmm...nak wat cam ner
    menurut perintah.

    ReplyDelete
  8. Kempen budi bahasa kurang diamalkan.Mana budi bahasa dan budaya kita.Tak payahlah gunakan perkataan ??><!!!!##@@ .Kitakan Malaysian.

    ReplyDelete
  9. Syabas! our server is the best in world!!!

    ReplyDelete
  10. Bagaimana progress server sekarang? Lembab lagi ke? Hal ini berlaku kerana masalah di peringkat perkhidmatan hosting yang dihost oleh kementerian.

    ReplyDelete
  11. Kalau server slow, tak payah pakai direct online... System boleh direka secara offline , then upload file utk server proses...masa upload data bundle sahaja pakai online..masa masuk data murid semuanye offline... Cara ni lebih ok..haha..Selamat mencuba..-DIN- Bandar Saujana Putra..

    ReplyDelete
  12. semua ni menyusahkan dan membebankan guru. our main business adalah untuk mengajar dan bukannya kerja perkeranian begini.

    ReplyDelete
  13. dia orang kat kpm tidur, makan gaji buta, balik semula kat sekolah lagi baik.

    ReplyDelete
  14. How did you expect all malaysian teachers to have so much time spended just for WAITING for the page to load, even disconnected after few data entries? How much time they still need to spend on this kind of server? A small server trying to handle 11k teachers? How did you even think of that? Or all those money spended on otherwhere else? All the teachers complaining here because one thing, it was wasting their precious time! Please upgrade the server for god sake and for the next generation of student.

    ReplyDelete
  15. Lain kali kpm upgrade server biar laju..besar sistem baru buat program..kadang2 orang atas bodoh tapi sombong ..tambah pula bangang..nak itu nak ini tapi persiapan tak ada..tau2 kita nak buat perubahan....bengong

    ReplyDelete
  16. nak masuk pun x dapat, macam mana nak masuk data ???

    ReplyDelete
  17. macam mana ni, langsung tak boleh masuk, teruknya....

    ReplyDelete
  18. Kesian guru zaman sekarang, lebih buat kerja yang tak sapatutnya...
    Kesian pelajar2 hari ini sebab selalu kene marah oleh guru yang totally tention dengan kerja2 pengkeranian..Tan Sri Muhyiddin tolong ambil attention pasal ni supaya maruah guru2 tetap unggul seperti zaman Tun Abd Razak..Tak perlu pembaharuan kalau kita tak bersedia..Memang guru hari ini seperti 'batu' boleh dibaling ke mana sahaja..

    ReplyDelete
  19. perlu ada penambahbaikan yang sebenarnya.Nampaknya hanya kita mengeluh dan bersungut akhirnya simpan dalam fail sahaja. Aku tunggu pusing-pusing aja. Sekarang kepalaku pusing pula. Pukul 12.00 tengah malam mesti siap dan kemaskini hari ini.Aku rasa Sinderela aku yang jadi nanti.

    ReplyDelete
  20. Please do not be too "ambitious" if the ability haven't reach that level. We,teachers should not be the victims of these "ambitious" people.

    ReplyDelete
  21. Ada jgk fmly sya keja kt kpm,ingin letak jwtn mau balik ke sek sb tension dgn bos...xde rehat,bnyk sgt keja...meka pun tk reti nk tdo dah...ni kluahn abg ipar yg duk sbgi pen pngarah...tp apakn daya,meka pun yg mnurut printa..angpla cabarn idup yg akn d kaji n akn ada pnambahbaikn..hrp2 dpt d atasi sgla ksulitn.

    ReplyDelete
  22. ah!!! ini semua MULUT!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat-sangat setuju.

      Delete
  23. sangat susah nak akses bagi pedalaman Sarawak membebankan para guru macamlah kita ni tak da keja lain. Bagus gi pake manual macam dulu.

    ReplyDelete

Pihak SKBBSB tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat atau bahan di dalam laman web ini.

skbbsb2u@gmail.com